Топло, с променлива облачност
Топло, с променлива облачност / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

В събота облачността ще се увеличи и след обяд и привечер на места в Западна България е възможно да превали краткотраен дъжд.

Температурите ще са от 21 до 26, 27 градуса.

Без промяна ще останат температурите в неделя, когато преди обед облачността ще бъде незначителна, но в следобедните часове ще се увеличава и отново на места над западните райони ще превали и прегърми.

Топло, с променлива облачност, ще остане времето и в понеделник.

Температурите ще се повишат още малко и ще са от 23 до 28, 29 градуса. Облачността ще бъде с дневен ход: незначителна преди обед, а след пладне ще се развиват купести облаци и на места над западните планински райони и в Североизточна България слабо ще превали и прегърми, без тези явления да имат масов характер.

С променлива облачност и малка вероятност за валеж ще остане времето във вторник, но в периферията на циклонален вихър над Украйна и Русия, у нас от север -северозапад ще прониква  по-хладен въздух.

Температурите ще се понижат с няколко градуса и ще бъдат от около 18-20 до 24 градуса. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен вятър от запад-северозапад.

Чувствително ще се понижат и минималните температури. В местата, защитени от вятър  и при ясно време, сутрин те ще се понижат и до 4-7 градуса.