Арт резиденция Старото училище с международна изложба
Арт резиденция Старото училище с международна изложба / плакат: организатори

Артисти от осем държави ще представят свои творби във Велико Търново. Арт резиденция „Старото училище" ще покаже работи от петото издание на събитието, което се проведе през август под мотото „Звездни ритуали". Изложбата ще бъде открита тази вечер от 19,00 ч. в клуб „Таралеж" на Самоводската чаршия. Своето изкуство ще представят художници, фотографи и артисти от България, Полша, Мексико, Австрия, САЩ, Великобритания, Испания и Италия.

Посетителите ще видят не само впечатляващи картини, но и новаторски инсталации, демонстрации на визуални и ритуални изкуства. „Както кробизите, така и гетите подреждали своето съществуване, водени от идеята, че са част от Вселената. По същия начин правенето на изкуство трябва да е водено от идеята за неговата принадлежност и връзка с нея",  категорични са организаторите.

„Артистите творят и създават Звездно Ритуално Изкуство като използват похватите на ритуали, свързани със звездите и Вселената. Крайният резултат трябва да е насочен към постигането на ясна и значима цел", обясняват творците.