Бедрос Пехливанян: Мостът между държавата и местното самоуправление е много важен и не трябва да се прекъсва
Бедрос Пехливанян: Мостът между държавата и местното самоуправление е много важен и не трябва да се прекъсва / netinfo

Бедрос Пехливанян е кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ в 19-и МИР – Русе. Той е фармацевт и собственик на верига аптеки в региона.
Общински съветник е от групата на ГЕРБ в Общински съвет - Русе.

-    Г-н Пехливанян,  като председател на групата общински съветници от ГЕРБ в ОбС – Русе Вие сте добре запознат с местното самоуправление. Какъв е „мостът“ между местната и държавна власт?

-    Мостът между държавата и местното самоуправление е много важен и не трябва да се прекъсва. Доказателство за това е стореното по време правителството на ГЕРБ преди около година. През отминалия период бяха решени много проблеми, които бяха оставени настрана от десетилетия. Примерите са много. Завършен бе Акушеро – гинекологичния комплекс в Русе. Този прекрасен проект със 105 легла и прекрасна база се използва не само от русенки, но и от жителки на съседни области. Бих добавил в сферата на здравеопазването и обновяването на Комплексния онкологичен център в Русе. Модерното оборудване, сред което е линеен ускорител, позволява ранна диагностика на рака и превенция сред хилядите пациенти не само от България.
Социалната трапезария е изключителна придобивка за Русе, както и приюта за бездомни лица – особено полезен в студените зимни дни.

Само тези два – три примера в особено чувствителни за обществото ни области показват „моста“ между държавата и местната власт. Тя се изразява в една дума – екипност. Това ще рече, че при единомислие между държава и местна власт в лицето на кмета и председателя на Общинския съвет, тогава нещата се случват. В други случаи няма добър синхрон.
-    За какво бихте работили като бъдещ народен представител от ГЕРБ в Русе?

-    Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе, които досега бяха в парламента – Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Десислава Атанасова, са хората, които спомогнаха за случването на редица големи проекти за региона. Така бяха обновени МБАЛ – Русе и МБАЛ – Бяла, бе изградено кръговото кръстовище преди моста на Янтра при Бяла, ремонтирани бяха редица читалища в малките населени места и пр. В този смисъл е ясна ролята на един депутат и как при активната му работа всеки един жител на областта вижда резултатите с очите си и може да ги пипне. Аз се ангажирам да работя за основните приоритети на Русе. Един от тях е да се случи проекта за градския транспорт в града. Напредва подготовката за обновяване на крайбрежната зона, която е включена в управленската програма на кмета Пламен Стоилов. Готови са подробните устройствени планове за зоната от Речна гара до улица „Мостова“. Променен е планът за района от ул. „Мостова“ до Зимовника.

-    Кое от работата Ви като общински съветник ще Ви помогне в дейността на народен представител?

-    Дейността ми в ОбС – Русе спомогна за публичността и натрупването на опит, вкл. в създаването на проекти за подзаконови нормативни актове. Наред с това бе създадена среда на диалогичност и откритост при поставяне на въпросите, които вълнуват русенци и търсенето на най - добрия път за тяхното решаване при пълноценно използване на европейското финансиране.

За мен, всички кандидати на ГЕРБ в листата са изключителни професионалисти, знаещи и можещи, готови да направят всичко за възраждането на Русе. Затова бих призовал всички граждани да подкрепят с гласа си на 5 октомври тази листа с номер 9 в бюлетината!