Николай Урумов ще се развихри на врачанска сцена
Николай Урумов ще се развихри на врачанска сцена / ДКТ Враца

„Една нощ с героите на Ники Урумов" - авторски спектакъл на Николай Урумов ще гостува във Враца на 13 октомври, съобщиха от ДКТ. Това е един уникален спектакъл, който надниква зад кулисите на едни от най-интересните роли на Николай Урумов: от Санчо Панса в „Дон Кихот" на Севрантес, през Маргариди от „Криворазбраната цивилизация" на Войников, Велико от „Януари" на Радичков и бай Ганьо от едноименната творба на Алеко Константинов до Поприщин от „Дневникът на един луд" на Гогол през Мъжът от „Прах в очите" на Дьорд Шпиро до Данко Лалугерът от „Лалугерът" на Александър Урумов.

Но това не е всичко: блестящият комедиен актьор разкрива много дълго пазени тайни след 60 театрални и 70 филмови роли. Освен това Урумов се развихря на сцената и пее парчетата, които е изпълнявал по конкурси и във филми.

Неслучайно в анотацията на спектакъла се казва, че той продължава най-малко 1 час. Има и такива зали, в които публиката на живо иска да чуе тази или онази история и актьорът е задължен да я разкаже. А това прави негово величество зрителят не само режисьор на този уникален спектакъл,но и негов основен критик.