Момчил Григоров първи в дисциплината Стрелба с пистолет
Момчил Григоров първи в дисциплината Стрелба с пистолет / ОД МВР Габрово

ХХІІ-то издание на професионалното състезание се проведе в края на миналата седмица в Самоков. В надпреварата участваха общо 30 отбора, като ОДМВР-Габрово бе представена от Момчил Григоров и Илиян Генков.

Състезателите демонстрираха професионални умения, бърза реакция и точна преценка в пет дисциплини: „Теоретичен изпит по специализирана подготовка”, „Стрелба с пистолет”, „Оказване на долекарска помощ на пострадал при ПТП”, „Управление на автомобил” и „Управление на мотоциклет”.

Младши автоконтрольор Момчил Григоров /вляво на снимката/ се класира на първо място в дисциплината „Стрелба с пистолет” и на почетното второ място в дисциплината „Теоретичен изпит по специализирана подготовка”. В генералното индивидуално класиране на тазгодишното издание „Полицай на годината”, в което участваха 60 състезатели, Григоров зае дванадесето място.

Колегата му – младши автоконтрольор Илиян Генков, участва за пръв път в престижното съревнование, като с постигнатите резултати се класира на осемнадесето място.

В генералното класиране, отборът на ОДМВР-Габрово и ОДМВР-Варна постигнаха равен резултат и си поделиха седмото място.

Националното състезание „Полицай на годината” се провежда ежегодно от 1992 година. Целта на състезанието е да се направи проверка на професионализма на пътните полицаи, на теоретичните им познания и практическите им умения, свързани с ежедневната им служебна дейност. За домакин на първото му издание е била избрана РДВР – Ст. Загора.