Британец надбяга лондонското метро
Британец надбяга лондонското метро / Thinkstock/Getty Images

Британец доказа, че пеша човек може да се придвижи не по-бавно, отколкото с метрото, като слезе на една спирка на лондонската кръгова линия Съркъл лайн и успя да хване същата мотриса на следващата станция, съобщи в. "Дейли телеграф".

Джеймс Хептънстол засне спринта си между станциите Меншън хаус и Кенън стрийт, докато приятелят му Ноел Каръл пътуваше с метрото по същата линия. Той успя да се качи в същия вагон на втората станция под аплодисментите на пътниците.

Двамата направиха видеоклип за номера, който показва, че освен да се справи с 380-метровото разстояние, Джеймс Хептънстол е изкачил 75 стъпала и е минал през две билетни бариери. Спринтът е продължил 80 секунди.

За номера Джеймс Хептънстол и Ноел Каръл са се вдъхновили от подобни експерименти в други градове. Двете станции са избрани заради по-малкия брой стъпала и по-малкото разстояние между тях.

Джеймс Хептънстол е на 30 години. Той е консултант по въпросите на околната среда и активен спортист - участва в английския отбор по тъч ръгби.

Източник: БТА