Откриха ремонтираната детска градина в с. Горски извор
Откриха ремонтираната детска градина в с. Горски извор / DarikNews
Откриха ремонтираната детска градина в с. Горски извор
74882
Откриха ремонтираната детска градина в с. Горски извор
  • Откриха ремонтираната детска градина в с. Горски извор

Обновената и ремонтирана изцяло със средства от общинския бюджет на Димитровград детска градина в село Горски извор откри днес кметът Иво Димов. Ремонтът е на стойност 151 550 лв. Ремонтните дейности стартираха през месец юни, след решение на общинския съвет. Отслужен бе водосвет, а първият подарък бе икона. Днес се сбъдва една моя мечта от 7 години насам, подчерта кметът на селото Янко Янков, който заедно с кмета на общината Иво Димов преряза лентата.

Откриха ремонтираната детска градина в с Горски извор
netinfo

В детското заведение цялостно е подменена съществуващата дограма с ПВЦ, сградата е санирана - топлоизолация по фасадните стени и силиконова мазилка, направен е и цялостен вътрешен ремонт, който включва нова водопроводна и ел.инсталации, климатизация, соларна инсталация, цялостна шпакловка и вътрешно боядисване. Сменена е тротоарната настилка около сградата и е поставен гранитогрес на терасата. В сградата са поставени теракот и ламинат на пода, окачен таван,  фаянсова облицовка по стените на сервизните помещения и кухнята.

Откриха ремонтираната детска градина в с Горски извор
netinfo

Детската градина в с. Горски извор е създадена през 1962 г. През месец октомври 2008 г. с решение на Общински съвет-Димитровград се обединяват детските градини в селата Ябълково, Добрич и Горски извор в Целодневна детска градина № 5 с център с. Горски извор и филиали в с. Добрич и с. Ябълково. Към момента в детската градина на г. Горски извор функционира 1 група от 24 деца на възраст от 3 до 6 години.

От 10 години в сградата не е правен основен и текущ ремонт, информират от общинската администрация в Димитровград. Звукова картина от откриването чуйте в приложения файл: