Адвокатът на Цветан Василев: Не знам днес къде е
Адвокатът на Цветан Василев: Не знам днес къде е / снимка: БГНЕС, архив

Не мога да кажа в момента къде се намира Цветан Василев, защото нямам контакт с него. Не мога да кажа дали в момента е задържан. Вчера беше на разположение на службите в Сърбия днес не знам. Това каза пред Нова телевизия адвокатът на банкера Константин Симеонов в отговор на въпрос къде се намира в момента Цветан Василев.

Засега процедурата върви нормално, пестеливо отговори защитникът на Василев. Днес съдът ще обсъжда мярката за неотклонение, след което ще се чакат документи от България и ще се решава въпросът по същество, както е по европейската конвенция, каза адвокатът.

Симеонов уточни, че Василев би трябвало да присъства в зала в сръбския съд, но добави, че не знае кой точно съд ще гледа мярката.

Има постановено 72-часово постановление в България, което не е отменено и утре имам заседание по обжалване, припомни той какво следва в София.

За обвинението за източени от Василев 206 млн. адвокатът коментира, че това е абсурдно твърдение. Прочетох делото, има данни за липса на някакви средства в касата на КТБ, но доколко Василев има отношение към това не съм сигурен, посочи Симеонов.

Източник: Novanews.bg