Контузия лиши Владислав Методиев от медал на СП в Ташкент
Контузия лиши Владислав Методиев от медал на СП в Ташкент / Личен архив

Неприятна травма в глезена спря Спортист №1 на Кюстендил Владислав Методиев по пътя му към финала на Световното първенство в Ташкент, Узбекистан. Борецът от клуб "Васил и Георги Илиеви" започна с две победи - срещу украинеца Тимченко и венецуелеца Карабало.
На четвъртфиналите, европейският вицешампион за 2013-а срещна германеца Хаслар, поведе с 2:0 точки, но контузи глезена си и трябваше да напусне тепиха. Травмата попречи на Вацата да се бори и в репешажите за бронзовия медал, срещу румънеца Алексус, а германецът стигна до финала.

Световният и европейски шампион за 2013-а Иво Ангелов (59 кг) отпадна рано на СП. Той стартира с технически туш срещу испанеца Алберт Багумян - 9:0, а в следващия кръг приключи наравно - 1:1 с норвежеца Берг. Скандинавецът на успя да стигне финала и българското участие приключи.

Така равносметката за българската борба от световното в Ташкент е едно бронзово отличие, спечелено от Тайбе Юсеин. Друг носител на приза Спортист №1 на Кюстендил, Евелина Николова не успя да демонстрира възможностите си и остана без отличие при жените.

Екипът на Дарик- Кюстендил честити рождения ден на носителя на приза Спортист №1 на Кюстендил Милослав Методиев и му пожелава бързо възстановяване след оперативните намеси, които претърпя.