Първият випуск на Частно училище „Юрий Гагарин“ прекрачи училищния праг
Първият випуск на Частно училище „Юрий Гагарин“ прекрачи училищния праг / снимка: ЧСОУ „Юрий Гагарин“

Първият випуск на Частното средно общообразователно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ прекрачи училищния праг днес. В най-модерното българско училище вече учат деца от първи до осми клас.
Изпълнителния директор на СОК „Камчия“ Станка Шопова приветства децата, преподавателите и гостите, като им пожела да възпитат и запазят любов към науката и както е в отколешната българска традиция - ученици, учители и родители да вървят заедно по този път, ръка за ръка. Тя подари на ЧСОУ „Юрий Гагарин“ специална училищна камбана.

Най-развълнувани бяха първокласниците, които се срещнаха с първите си учители и влязоха в класната си стая.

В екипа от преподаватели на ЧСОУ „Юрий Гагарин“ има забележителни педагози – двама от тях са с научна степен „Доктор на науките“, всички начални учители са подготвили и изпратили ученици на финалния кръг на престижното национално състезание, организирано от Сдружението на българските начални учители, Възпитаниците на  всички са с високи резултати на националното външно оценяване. Един от учителите е носител на сребърен медал от Международен фестивал по английски език и изкуства, а други трима имат отличия от национални и общински арт конкурси. Учителският екип ще се развива и ще обменя опит, тъй като една част от преподавателите са работили в държавно училище, а друга – в  частното образование. Съставът се допълва от треньор по художествена гимнастика и известен варненски художник.

ЧСОУ „Юрий Гагарин” е лицензирано от българското Министерство на образованието и науката за прием на ученици от 1 до 12 клас. В програмите на частното училище са залегнали усиленото изучаване на руски език, а втори език е английски. Чуждоезиковото обучение е съпътствано с подготовка за олимпиади и изпити за сертификат. Децата ще се запознаят с руската литература, традиции и култура. Специално внимание е отделено на спорта и наблюдението на природата.