Пълнят езерото в парка
Пълнят езерото в парка / Дарик Добрич, Валентина Добринчева

Изкуственото езеро в градски парк "Св.Георги" вече се пълни с вода, след като бе ремонтирано. То е част от големия проект за обновяване на парка на стойност 5 млн.лева. Езерото се пълни от миналата седмица, а деца и младежи изразяват радостта си като влизат вътре, за да играят волейбол или просто да се забавляват.

В анкета, която проведохме сред разхождащите се харесва ли им новия облик на парка, група момчета изразиха мнение, че не е редно да се влиза в езерото. Те подчертаха, че всичко направено е чудесно, но за жалост няма ефективна охрана, новите елементи няма да се опазят занапред и ще бъдат изпочупени и повредени.

Момичета, които бяха натопили краката си във водата и се забавляваха, коментираха пред Дарик, че не виждат нищо нередно в това и не се смущават да го правят. Те пожелаха в парка да има повече забавления. Сред другите мнения на добричлии за новостите са, че е задължително да се спазва забраната да влизане с автомобили; да не се смущава отдихът на разхождащите се с много шум; както и че трябва да се следи да не се замърсява водата в езерото.

Пълни се и втората част на езерото, където досега бе сухо. Там са наблюдателната кула, сцената на открито, ледената пързалка и скейт-паркът, по който единствено има още работа.