Горнооряховци с безпроблемна победа над Черноморец
Горнооряховци с безпроблемна победа над Черноморец / Дарик нюз, архив

С голове на Смирнов и Любо Генчев „Локомотив” победи с 2:0 бургаския „Черноморец” и излезе на третото място в „Б“ група. Срещата започна с удари на Карапетров и Балъков край гредите на бранената от гостите врата. В 33-ата Илия Карапетров проби през центъра и подаде на Янаки Смирнов, който наниза седмото си попадение в първенството за 1:0. С гола нападателят излезе начело сред стрелците в групата. Седем минути по- късно Фиданин стреля остро, вратарят на бургазлии Тодоров изби топката, която попадна в Антоний Балъков, който би на сантиметри от десния страничен стълб. Гостите отговориха с удар на Танев над гредата след заучено положение, а в самия край на полувремето силен шут на Атанас Димитров мина над вратата им.

През втората част играта се развиваше предимно в центъра, като черноморци търсеха изравняване, но почти не стигаха до голов удар.

Опасен пробив на Смирнов в 70-ата минута пък завърши с неточен пас. В 81-ата минута Атанасов от гостите фаулира на ъгъла на пеналта откъсващия се сам срещу вратаря Фиданин, а след центрирането от прекия свободен удар Смирнов с глава стреля над гредата.Вторият гол падна в 83- ата минута след пробив на Фиданин и пас към Любо Генчев, който с едно докосване вдигна на 2:0. В самия край нов хубав удар на Любо Генчев от движение мина над гредата.

„Локомотив”: Рашков, Мицаков, Горанов, М. Иванов, Фиданин, Димитров (76 Яв. Генчев), Апостолов, Балъков, Карапетров (46 Л. Генчев), Смирнов (90 Н. Иванов), Кр. Трифонов.