Самозапалилият се мъж е в реанимацията на ВМА-Варна
Самозапалилият се мъж е в реанимацията на ВМА-Варна / netinfo

Състоянието на 43-годишният Димитър Желев от Ямбол е критично. Той е настанен в отделението по "Реанимация" на Военномедицинска академия-Варна, с травми несъвместими с живота.

Мъжът се самозапали около 19.00 ч. на 12 септември на пътя между селата Миролюбово и Бистрица.

Очевидци са подали сигнал на телефон 112, след което той беше транспротиран с линейка до шокова зала на МБАЛ-Бургас, където са констатирани 100% изгаряния по тялото.

Кметът Димитър Николов и изпълнителният директор на болницата д-р Бойко Миразчийски опитаха да организират транспортирането на мъжа да стане с медицински вертолет, но машината не можа да отлети при здрачаване и в тъмната част на денонощието. Затова пациентът беше откаран до клиниката по изгаряния с реаномобил и реанимационен екип на МБАЛ-Бургас, който да поддържа жизнените му функции.

Екипите на Спешно отделение и Реанимация са реагирали светкавично. Д-р Димче Миладиновски, д-р Даниела Люцканова, д-р Милена Минева и д-р Йордан Томов са обработили раните и са поставили мъжа на апаратна вентилация. Докато е бил в Шокова зала са му правени вливания, за стабилизиране на състоянието му.