Кирил Калфин в с. Дълги дел: Каним всички, които твърдят, че ГЕРБ си прави пиар, да дойдат да помагат и да работят
Кирил Калфин в с. Дълги дел: Каним всички, които твърдят, че ГЕРБ си прави пиар, да дойдат да помагат и да работят / ПП ГЕРБ- Кюстендил

Всички кандидат-депутати от листата на ПП ГЕРБ от 10 МИР-Кюстендил се включиха да помогнат на пострадалите от наводненията в монтанското село Дълги дел.
„Нека всички, които говорят, че ПП ГЕРБ си прави пиар, да дойдат и да помогнат на хората, както правим ние. Каним ги да работят, да помагат на хората, а не да се показват по медиите и да организират нови Костинбродски афери ", заяви водачът на листата на ГЕРБ - Кюстендил Кирил Калфин, при разчистване на щетите от наводненията в с. Дълги дел.

Вторият в листата Емил Гущеров също призова кандидатите за народни представители от другите политически сили да преустановят предизборната си кампания, да се включат и да помогнат в бедстващите райони.


"Живи и здрави да сте всички и да продължите да помагате. Вчера и г-н Цветан Цветанов дойде да помогне в селото ни. Заедно с едни момчета почистиха цялата ми градина, махнаха скъсаната мрежа на оградата и разчистиха натрупалите се боклуци в двора", сподели пред зам.-кметa на Кюстендил Виктор Янев, дядо Дойчин, чиято реколта е изцяло унищожена от наводненията.
В доброволческата акция се включиха десетки доброволци, цялата листа на ГЕРБ - Благоевград и част от младежите от структура на ГЕРБ - Кюстендил. Само за месец младите гербери за втори път помагат в бедстващ район, в началото на август те бяха доброволци и в пострадалата от наводненията Бяла Слатина.
Равносметката в края на деня бе: над десет почистени домакинства от кандидат-депутатите от Кюстендил.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.