Противоградна ракета падна върху автомобил
Противоградна ракета падна върху автомобил / снимка: DarikNews.bg, архив
Противоградна ракета падна върху автомобил
74602
Противоградна ракета падна върху автомобил
  • Противоградна ракета падна върху автомобил

Противоградна ракета падна върху лек автомобил в Пловдив, научи Дарик. Сигналът е получен на телефон 112 тази сутрин, в 09:20 ч., уточниха от полицията.

Полицаи от Първо РУП са иззели падналия предмет - обгорял пластмасов цилиндър, паднал върху тавана на лек автомобил "Пежо". Няма данни за пострадали хора, нанесени са материални щети върху колата.

Експерти от дирекция „Борба с градушките" са извършили оглед на място. Установено е, че става дума за част от ракета, използвана за разпръскване на градоносни облаци през нощта в региона.

По случая е образувано досъдебно производство по член 216 от Наказателния кодекс и работата продължават разследващи полицаи.

Пред Дарик изпълнителният директор на Агенцията за Борба с градушките инж. Николай Николов заяви, че e назначена комисия, за да се установи от коя от 50-те площадки на територията на Пловдивска област е изстреляна въпросната ракета. Според него причина за падането на отломката през нощта е ураганният вятър, достигнал до 45 метра в секунда.

Тази година в страната са изстреляни над 14 000 противоградни ракети в цяла България и това е първия инцидент за годината.

Други новини от Пловдив