Школа Колорит участва в международен пленер в Хонг Конг
Школа Колорит участва в международен пленер в Хонг Конг / art.kolorit

Творческият екип на арт школа „Колорит" - Плевен се завърна от участие във Втория международен детски пленер в Хонг Конг.
Школа „Колорит" бе избрана като една от най-добрите 20 арт школи и училища по изкуствата измежду стотици участници от 50 страни от цял свят в конкурса за рисунка в Хонг Конг на тема „Фестивал".

Специалната награда за колекцията от творби даде право на ръководителя на школата Майя Ананиева и три деца над тринадесетгодишна възраст да вземат участие в престижния международен форум.
България бе представена от 16 годишните Апостол Савов и Наталия Гаврилова и осемнадесетгодишната Йоанна Диму.

Школа Колорит участва в международен пленер в Хонг Конг
netinfo

От 24 до 31 август 2014г. 75 деца от 20 страни под ръководството на своите арт педагози рисуваха всеки ден различни забележителни архитектурни обекти в Хонг Конг, както и атрактивни рибарски селища в залива.

По предварително зададена тема - „Цветя от моята Родина", всички участници рисуваха характерни за своята страна цветя, които бяха изпратени онлайн на организаторите, месеци преди арт събитието. Всички рисунки бяха отпечатани като пано върху тениските, които бяха задължителен екип на всички участници.

По време на форума бе представена и изложба на открито с оригиналите на нарисуваните цветя, заедно с техните автори. На откриването на форума бяха връчени и индивидуалните наградите от конкурса за рисунка на тема "Фестивал". Плевенските малки художници получиха два Сребърни приза, четири Бронзови приза и три сертификата за високи постижения.

На Гала вечерята и официалното закриване на международния форум в „Gold Coast Hotel" всички участници бяха облечени в национални костюми на своята страна, което внесе допълнително много настроение и неповторимост на събитието.

Организационният комитет, Фондацията за млади художници и спонсорите на международния форум поздравиха децата и техните арт педагози за изключително успешното им представяне. Всички участници бяха удостоени със сертификати, а в лятната градина на хотела бяха показани най-добрите творби, създадени на пленера.

Школа Колорит участва в международен пленер в Хонг Конг
netinfo

За всеки един от участниците на пленера в Хонг Конг това бе сбъдната мечта, приказно преживяване и нови перспективи.