Къща горя в Дебелец, в Горна Оряховица запалиха детска количка
Къща горя в Дебелец, в Горна Оряховица запалиха детска количка / Sofia Photo Agency, архив

Къща горя в Дебелец. Инцидентът е станал вчера по обяд, когато е получен сигнал в оперативния център на пожарната служба във Велико Търново. Имотът се намира на ул. "Ал. Стамболийски". На мястото са изпратени три екипа с огнеборци от Горна Оряховица и старата столица. Те установили, че се е запалила къща с пристройка в два съседни имота.

Огънят е унищожил 100 квадратни метра покривна конструкция и пет кубика дърва за огрев. Пожарникарите успели да спасят два етажа от къщата и лятна кухня с мазе. Няма пострадали хора. Направена проверка по случая е установила, че същия ден 37-годишен мъж, живущ в една от пострадалите от пламъците къщи, работел с газова бутилка, която се възпламенила.

Полицията в Горна Оряховица пък разследват пожар на детска количка, оставена на партер на триетажна жилищна кооперация в железничарския град. Сигнал за пожара е подаден от живущите в сградата тази нощ около 00,00 ч. На мястото са изпратени екипи на пожарната. До пристигането им живущите в сградата са успели да потушат пламъците. Извършен е оглед на местопроизшествието. По случая е започнато досъдебно производство.