114 искат да станат депутати от Разград
114 искат да станат депутати от Разград / netinfo

114 са кандидат-депутатите от Разградски избирателен район за предсрочния вот на 5 октомври. След изтичане на срока за регистрация в РИК-Разград се оказва, че за всяко от четирите депутатски места в региона се борят по 28,5 кандидати. Любопитно е още, че всеки трети в листите е жена, те са общо 35.

Партиите, които кандидатите представляват, са 25. И кандидатите, и партиите са по-малко в сравнение с редовните избори миналата година, тогава бяха съответно 141 и 32.

Три от политическите сили са представили листа от по един кандидат, а пълна листа – от 8 човека – е внесена от 7 партии.

Само днес партиите, внесли документите си в РИК-Разград, бяха 11. Всички са регистрирани и ще участват във вота.

Ето кои са те и кои са техните кандидати:

Партия „Нова алтернатива“ с лидер Николай Цонев предлага за водач на листата си в Разград Илия Константинов Илиев, следван от Галина Савчева Димитрова, Румен Иванов Вълчев и Стефан Христов Христов.

Партията на Илияна Раева „Обединена България“ е също с четиричленна. Води се от Радосвет Петров Яков, след него са: Венцислав Николов Николов, Гергана Венелинова Русева, Кристиян Пламенов Дочев.

РИК е регистрирала и листата на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“. Тя се води от Димитър Димитров. В нея влизат още: Евгени Драганов, Стефан Хаджистефанов, Веселин Христов, Росен Тодоров, Александър Калинов, Пенка Цонева, Петър Дачев.

Партия „Нова сила“ е регистрирала двучленна листа, в която влизат Петър Атанасов Атанасов и Димитър Николов Николов.

Реформаторският блок е сред партиите с пълна листа. В нея са: Мюйессер Солак, Теодор Ролев, Мирослав Цанев, Васил Василев, Исмаил Касабов, Нина Цонева, Садетин Басри, Владимир Матеев.

Листата на „България без цензура“ в Разград се води от 70-годишния доскорошен депутат от „Атака“ Димитър Аврамов. В нея са още: Радостин Георгиев Киров, Иван Тодоров Киров, Анета Йосифова Тодорова, Юлиян Илиев Колев, Христо Атанасов Коев, Виолета Цонева Илиева, Станимир Райков Стойчев.

Партия „Общество за нова България“ е с листа от един кандидат – Динко Иванов Динев.

Партия „Зелените“ в Разград е номинирала за листата си Ивайло Георгиев Стоименов и Гергана Николаева Томова.

Четирима са кандидатите на партия „Нова България“. Листата се води от столичния адвокат Росен Димитров Кайнаров, следват: Илиян Кънчев Стойчев, Марин Иванов Христов и Стилиян Анатолиев Тодоров.

„Глас Народен“ на Светльо Витков е с една номинация за Разград – координатора на политическата сила във Велико Търново Илиян Печов Дуков.

На коалиция „Десните“ е последната регистрирана листа в РИК-Разград. Тя се води от Цеко Костадинов Иванов, след него е Кадрия Мехмед, а трета е пианистката Валентина Василева – Филаделфевс.