НДСВ последна регистрира листата си в РИК –Стара Загора
НДСВ последна регистрира листата си в РИК –Стара Загора / Sofia Photo Agency, архив

НДСВ е последната партия регистрирала листа в РИК Стара Загора за участие в парламентарните избори на 5 октомври, съобщи председателят на комисията Таньо Брайков. Представителите на партията са подали документите си в 16,45 часа, само 15 минути преди изтичане на срока за регистрация на листи.

Всички 18 партии и 7 коалиции получили одобрение от ЦИК да участват в изборите през октомври имат свои листи в Стара Загора и са с изрядни документи, информира още председателят на местната РИК.

С двойна листа от по 22 кандидати са се регистрирали само коалиция „БСП-Лява България", политическа партия ГЕРБ и коалиция „България без цензура".

Най-малката листа е на политическа партия „Общество за Нова България" - двама кандидати

С по трима в листите си излизат политическа партия „Зелените" и „Глас народен"

В момента тече конкурс за възлагане на преброител, но вероятно това отново ще бъде „Информационно обслужване", съобщиха още от РИК. В 9 общини вече е постигнато съгласие за състава на секционните избирателни комисии. Такова обаче липсва в общините Чирпан и Стара Загора. В законно установения срок РИК ще назначи членове на СИК на двете места.

Към момента секционните избирателни комисии в областта са 484. В община Стара Загора техният брой е 207

Все още не е ясно къде ще се проведе пробното машинно гласуване. Въпросът е бил обсъждан по време на работна среща на премиера Георги Близнашки с областните управители, в която участие е взела и областния управител Димитринка Петрунова.