Глъмпинг: французи привличат богати туристи с шатри лукс
Глъмпинг: французи привличат богати туристи с шатри лукс / снимка: ThinkStock/Getty Images

Във Франция вече е актуален нов вид туризъм - "глъмпинг", който е смесица от английската дума "glamour" (блясък) и къмпинг. Идеята е да си починете сред природата, но в луксозна обстановка.

Концепцията е подобна на сафарито за богати в Азия и Африка. В луксозни палатки и шатри вместо в спални чували на земята, ще спите в разкошни легла. Шатрите са обзаведени и спокойно могат да се сравнят с луксозен хотел, пише БГНЕС.

Тази тенденция се роди преди десетина години във Великобритания, но не беше развита. Сега Франция ще опита да привлече богатите туристи с едно по-различно преживяване. Идеята е на двойка от Бретан в Западна Франция, която разполага със 72 хектара земя. С пет големи палатки за 6 души, оборудвани с легла, копринени чаршафи и одеяла, малка душ-кабина и място за вещи французите привличат посетители с финансова възможност. Няма топла вода, нито електричество, но пък можете да се насладите на природата.

Нощувката в луксозната палатка струва 100 долара на вечер. Туристите обикновено ядат домашна храна, която домакините приготвят в своята къща и сервират на гостите си.