ГЕРБ:  Ще бъдем близо до хората, както сме го правили през годините
ГЕРБ: Ще бъдем близо до хората, както сме го правили през годините / ГЕРБ Габрово
ГЕРБ: Ще бъдем близо до хората, както сме го правили през годините
74564
ГЕРБ: Ще бъдем близо до хората, както сме го правили през годините
  • ГЕРБ: Ще бъдем близо до хората, както сме го правили през годините

„Ние сме последователни. И този път ще водим позитивна кампания. Имаме програма, с която ще се опитаме да запознаем колкото е възможно повече жители на областта. Другите партии не ни интересуват. Празни обещания няма да даваме, както и досега. Единственото, което обещаваме е, че ще бъдем близо до хората, както сме го правили през годините назад“. Това заяви веднага след регистрацията в РИК водачът на листата за 7-ми МИР Цветомир Михов, който е и председател на Предизборния щаб в областта.

Михов изрази надежда, че на тези избори ГЕРБ-Габрово ще повтори успеха от изборите за евродепутати. Той уточни, че кандидатите ще отстояват местните приоритети, които са приоритети на жителите на областта.

„Изминалата една година беше изгубена за региона. Надявам се да бъде наваксана. Знаете, че инфраструктурните проекти бяха замразени. Начетохме се на празни обещания и за водопровода към Севлиево, и за язовирната стена, и за околовръстния път. Това са основни приоритети за областта и се надявам с всички, които влязат в Парламента, да работим заедно за тях, защото за съжаление през изминалата година това не се получи“, коментира още Цветомир Михов.

Третият в листата Добромир Проданов, който е общински ръководител на ГЕРБ-Габрово уточни, че в нея има представители на всички общини от областта. По думите му тя е балансирана и от гледна точка на половете и от гледна точка на хора с опит и нови лица, които да вдъхнат нова енергия и сила.

Евродепутатът Томислав Дончев определи листата като колкото габровска, севлиевска, дряновска и тревненска, толкова и европейска. Като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ той подчерта, че в листата няма намеса на ръководството на партията.

„Листата е подредена изцяло от номинациите, които са направени на събранията в областта. Няма нито един човек, който е спуснат или наложен от друго място“, увери Дончев. По думите му Габрово не се нуждае от парашутисти и подводничари, от манекени и манекенки, а от работещи момичета и момчета.

„Аз съм горд, че работещите момичета и момчета са при нас. До голяма степен безпомощен е този политик, който разчита да събере подкрепа по време на кампанията. Аз считам, че колегите, каквото е трябвало в годините назад, са го правили. Това е най-силната кампания. Когато е имало проблем, са били там, когато е имало болка, са изслушвали човека и са се опитвали да намерят решение. Когато е имало възможност региона да получи нещо, което заслужава, тази възможност е била използвана“, аргументира се Дончев.

По отношение на кампанията той увери, че ще бъде фокусирана  върху проблемите на хората в региона и че от страна на ГЕРБ може да се очаква ясен, прагматичен тон, без празни обещания. „От страна на опонентите ни не очаквам нищо различно от това, което се е случвало от 2007 година насам.

Кампанията обикновено следва една и съща геометрия – идва някой, който решава, че най-правилният сценарий е да се опита да омаскари опонентите си и месец след това си заминава в подвита опашка. За съжаление не очаквам нищо различно“, каза Дончев. Той сподели още, че разчита в рамките на политическия сблъсък да се проведе дебат за това от какво има нужда страната и от какво има нужда региона.