99 167 лв. са финансовите корекции, наложени на Община Габрово през периода 2007-2013 г.
99 167 лв. са финансовите корекции, наложени на Община Габрово през периода 2007-2013 г. / 100 вести

Общините се оказват в положение да плащат за чужди грехове, заявява Томислав Дончев пред вестник "100 вести". Този коментар е по повод информацията за 100 хиляди лева финансови корекции за Община Габрово през първия програмен период.

"Изключително учудващо е след година и половина някой да открие административен дефект, грешка и за това да излезе виновна Общината, независимо коя е тя. Къде са били тези институции, ако е имало проблем? Какво са правили и защо не са го видели? И защо в крайна сметка да е виновна дадената Община, не говоря за Община Габрово, и тя да плаща?

99 167 лв. са финансовите корекции, наложени на Община Габрово по реализиране на европроекти през първия програмен период 2007-2013 г. Това съобщи кметът Таня Христова на последното заседание на Общинския съвет на 28 август в отговор на питане на общинския съветник от БСП Стилияна Тинчева.

Лена Енева, съветник от левицата, също коментира темата пред "100 вести".

"Разбира се, че е важен размерът на корекциите, но ние сега слагаме начало на тази практика. И за първи път Общината набра смелост да изреди финансовите корекции по проектите. Всеки път, когато сме правили отчета на бюджета, ние сме питали дали в тези средства, които са похарчени от бюджета и след това възстановени, има ли разминаване, т. е. финансови корекции. Винаги са ни казвали, че няма".