Времето на 2 септември: Разкъсана облачност
Времето на 2 септември: Разкъсана облачност / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Прогноза за времето на 2 септември, вторник

През следващото денонощие над страната ще има разкъсана облачност, предимно значителна над Западна България, и в следобедните часове в Югозападна България ще превали. Над централните и източните райони от страната през деня облачността ще намалее до слънчево. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса, в София около 24 градуса, съобщават от НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и през деня ще остане почти без промяна.

Над планините от Западна България ще има значителна облачност и в следобедните часове ще има превалявания. Възможно е и да прегърми. Над масивите от останалата част от страната ще има временни увеличения на облачността, но ще бъде без валежи. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, който през деня постепенно ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18 градуса, на 2000 метра - около 12 градуса.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, намаляваща до слънчево време. Ще духа слаб, временно умерен, вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 25-27 градуса. Температурата на морската вода е 24-25 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg