Даниел Асенов пети на младежката олимпиада в Китай
Даниел Асенов пети на младежката олимпиада в Китай / Община Тунджа


Със сърдечни прегръдки, цветя и топлите думи „Гордеем се с теб!“ беше посрещнат на летище София олимпийския състезател по бокс Даниел Асенов от тунджанския клуб „Априлец“, село Бояджик.

При стъпването си на родна земя той бе приветстван от своя треньор Димитър Мутафов и от брат си – боксьорът Катин Асенов.

На олимпийската боксова сцена в Нанджинг, Китай, Даниел се класира на престижното пето място. Тежкият жребий отреди малкия Тайсън да излезе на ринга срещу шест от най-добрите млади боксьори в света, сред които и двукратен световен шампион от САЩ.

При пристигането си в България Даниел Асенов не скри разочарованието си от загубата, но изрази твърдата си убеденост, че ще продължава да се състезава със същата упоритост и стремеж към нови победи.

Треньорът му – легендарният Димитър Мутафов, подкрепя този стремеж, защото е уверен в големия потенциал на своя състезател. Основания за това за изключителните постижения на младия к боксьор до сега – две пети места на световни шампионати, бронз, два пъти сребро и два златни медала от европейски първенства и множество републикански титли.