Лудогорец направи първа копка на Трибуна Моци
Лудогорец направи първа копка на Трибуна Моци / Радка Минчева

Преди началото на мача Лудогорец – Берое бе даден официален старт на строежа на новата трибуна на „Лудогорец Арена“, която ще бъде кръстена „Трибуна Моци“ в чест на героя от мача със Стяуа Козмин Моци.

Ремонтът ще бъде извършен от столична стоителна фирма, а мечтата е след реконструкцията стадионът на шампионите да може да посреща мачовете от груповата фаза на Шампионска лига и Лига Европа.

„Искам да честитя класирането на Лудогорец в Шампионската лига. Една моя мечта“, сподели босът на клуба Георги Домусчиев. Благодаря за подкрепата на всички вас, които бяхте на стадиона и тези пред телевизионния екран. Без вашата подкрепа няма да можеше да се класира. Благодаря на футболистите и треньорите за мъжката игра и представянето.“

„Събрали сме се по случай реконструкцията на „Лудогорец Арена“. Основната цел е да могат феновете да се чувстват комфортно при всякакви атмосферни условия, както и да се провеждат срещи от всички нива и групите на Шампионската лига и Лига Европа“, обясни Домусчиев, който счупи бутилка шампанска в багера за първата копка.

„Обещавам, че Лудогорец ще продължава да играе този офанзивен, нападателен и атрактивен стил, който се харесва на всички вас“, допълни благодетелят на Лудогорец.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 180 дни. Строително-ремонтните дейности предвиждат цялостната реконструкция и модернизация на стадион "Лудогорец Арена" - Сектор "Б", която ще се реализира през 2014 и 2015 г.. Ще бъде изградена монолитна стоманенобетонна конструкция, като над трибуните се предвижда направа на козирка от метална конструкция с покритие от ламарина и поликарбонат, покриваща две трети от площта над зрителските трибуни. Ще се обособят стъпаловидно разположени открити трибуни с 2355 седящи места и обслужващи помещения, разположени на две етажни нива под трибуните - съблекални, душови помещения, стаи за треньора, допинг-контрол и др., както и технически, и помощни помещения за обслужване на стадиона, сервизни помещения за посетителите.