Кметът в ролята на нощен гид на журналисти от цялата страна
Кметът в ролята на нощен гид на журналисти от цялата страна / netinfo

Кметът на Пловдив Иван Тотев прие предизвикателството да бъде нощен гид на журналисти от цялата страна, за да представи лично предимствата на града ни пред останалите кандидати за европейска столица на културата. Събитието се очаква да бъде към 23 чaса тази вечер, навръх 17-ия рождения ден на Дарик Пловдив. Колегите са поканили приятели и гости от цялата страна на парти в Новотел Пловдив.

В първия ден на най-богатия на културни събития месец септември, кметът дори е готов да отложи среща на най-високо партийно ниво в София, но в случай на негово отсъствие, заместник-кметът Стефан Стоянов също може да влезе перфектно в ролята на гид.

Преди среднощната разходка, присъстващите ще имат привилегията да гледат камерния спектакъл „Приятели мои“, в подкрепа на кандидатурата на града за европейска столица на културата. Тенорът на Пловдивската опера Ивайло Михайлов ще направи специален поздрав за гостите.

Нощната разходка ще приключи до обновения Римски стадион в центъра на града. По-късно празникът ще продължи в арт клуб „Библиотеката“.