Пет месеца им трябват на мъжете, за да свикнат с бащинството
Пет месеца им трябват на мъжете, за да свикнат с бащинството / Thinkstock/Getty Images

На мъжете са им необходими пет месеца, за свикнат с новата роля на бащи, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на "Galt Toys".

Данните от анкетата показват, че преди и след раждането на бебето, представителите на силния пол "потъват във вихър от тревоги" дали ще се справят с бащинството.

Едно от най-големите притеснения на "пресните" татковци е дали ще съумеят стриктно да спазват инструкциите на нежните си половинки за правилно гледане на бебета.

Оказва се, че на много мъже рутинните грижи за новородени им идват в повече. Близо 70 процента от бъдещите татковци нямат "абсолютно никаква представа" за родителството, в пълно неведение са какво да очакват през бременността на половинките си и не знаят нищо за раждането и за грижите за новородено.

След появата на бебето, 40 процента от мъжете споделят, че се чувстват "напълно изгубени", а 25 процента не крият, че им липсва увереност в смяната на памперси, къпането и храненето на малкото създание.

Проучването разкрива още, че макар да се вълнуват от предстоящата поява на нов член в семейството, близо половината от мъжете също така се страхуват и изнервят от щастливото събитие.

Източник: БТА