Мистиката на древните траки оживя в Празниците в Долината на тракийските царе
Мистиката на древните траки оживя в Празниците в Долината на тракийските царе / Община Казанлък

Със спектакъла „Новите траки '2014" официално стартираха 9-те Празници в долината на тракийските царе - Казанлък' 2014. Този спектакъл е съчетание от мултимедия и пиромюзикъл представени върху сградата на Община Казанлък, от музика и танц с участието на група "Вакали" и школата "Бага Тур". Двете формации пресъздават наследството от духа на тракийските бойни изкуства, музика, танц и митология в нов и уникален стил, чрез изцяло оригинална музика и хореография.

В мултимедийния спектакъл са вплетени история, тракийско наследство, музика, танц и пиротехнически илюминации. Той се представя за първи път у нас и това стана на 9-те Празници, посветени на наследството на тракийската цивилизация.

„Новите траки" е специална продукция, която цели да изтъкне усилията на Община Казанлък за нова културно-историческа столица на България. Спектакълът е създаден на основата на най-модерните и съвременни технологии - пиротехниката взаимодейства със светлинни ефекти на живо и създава уникален пиромюзикъл.

Амбицията на Община Казанлък е продуктът да бъде предлаган и в бъдеще като атракция на гостуващи туристически групи в столицата на Долината на розите и тракийските царе - Казанлък.