Времето на 30 август: Слънчево
Времето на 30 август: Слънчево / Sofia Photo Agency, архив

Прогноза за времето на 30 август, събота

Ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността над планинските райони в Югозападна България, но валежи не се очакват. Вятърът ще е слаб от изток, в югоизточните райони до умерен от североизток. Температурите ще останат без съществена промяна, максималните ще бъдат между 25 и 30 градуса, в София се очакват около 26 градуса, съобщават от НИМХ-БАН.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по южното крайбрежие до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са 25 - 27 градуса. Температурата на морската вода е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, по южното крайбрежие временно до 4 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има над масивите в Югозападна България, но валежи няма да има. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра ще бъде около 18 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.

В неделя над страната ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 25 и 30 градуса. В началото на следващата седмица ще се усили вятърът от североизток. Облачността ще бъде променлива, по-значителна над Западна България, където на отделни места ще превали дъжд.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg