БСП иска референдум за строежа на втори гребен канал
БСП иска референдум за строежа на втори гребен канал / снимка : Виктор Кадири/ Дарик радио Пловдив

Общинските съветници от БСП в Пловдив ще внесат предложение в местния парламент за провеждането на референдум за изграждането на втори гребен канал. Според социалистите пловдивчани първо трябва да се запознаят със всички гледни точки и параметри на казуса и тогава да кажат „да“ или „не“. Червените са категорични, че проведените обществени обсъждания по темата са абсолютно формални и мнението на хората не се зачита.

Потвърждения затова е вчерашното обсъждане, което се превърна във фарс, с викове, обиди и заплахи. На обсъждането стана ясно още, че фондът ДЖЕСИКА ще отпусне само 2 млн. лева нисколихвен заем на общината, основната сума от 7.5 млн. лева ще бъде теглена от Сосиете Женерал при лихва от 5.75 %.

Позиция срещу проекта изразиха и съветниците от НИЕ. Бившия кмет на Пловдив Славчо Атанасов заяви, че не е против изграждането на второ съоръжение, а срещу начина, по който това ще се случи. Той припомни, че има готов проект за 6 млн. лева на архитект Маринов, който е проектирал Гребната база, но е бил пренебрегнат. „Сега искат от нас да се съгласим да строим съоръжение за близо 15 млн.лева, но това няма как да се случи“, не скри възмущението си той.

 

Атанасов бе категоричен още че, клубовете по гребане са станали параван за нечистите намерения на Иван Тотев.