Летните приключения продължават по-дълго в Боровец
Летните приключения продължават по-дълго в Боровец / netinfo

Ако в морските курорти вече се усеща краят на сезона, то в Боровец лятото продължава да изкушава с прохлада и възможности за пълен релакс и активна почивка. Към всички възможности за незабравимо лято, в последния ден на месец август курортът ще бъде домакин на ежегодния фестивал „Рок в Рила".

Почитателите на стойностната музика ще могат да се насладят на изпълненията на БТР, Реванш, Зона, SEVI, Лавина, Хоризонт и други млади български банди, които ще бъдат специални гости на фестивала. Входът е безплатен, а мястото - ски писта „Червено знаме". Естествената акустика и красотата на планинския пейзаж като сцена гарантират вдъхновяващата атмосфера на събитието, организирано с подкрепата на Съюза на собствениците и хотелиерите в к.к. Боровец и Община Самоков.

Привлечени от музиката, гостите на Боровец могат да открият своето планинско приключение сред множеството варианти със спортно-развлекателен характер.

Mountain Bike Park e уникална по рода си планинска атракция, която с разнообразните си по трудност вело трасета предизвиква привърженици на екстремното спускане, начинаещи колоездачи на всички възрасти и семейства, открили приятната възможност да спортуват заедно. Гордостта на парка е трасето за дисциплината Downhill с дължина 2400 м. и множество съоръжения, осигуряващи максимално силно усещане и условия за провеждане на състезания на световно ниво. Паркът за колоездачи е достъпен дори за неподготвените благодарение на информационния Adventure Center, който предлага пълна екипировка и велосипеди под наем. Професионални инструктори се грижат за безопасността на начинаещите колоездачи по време на леките турове във и около Боровец.

Комфортът на семейните туристи пък е гарантиран във въжения град „Бороландия", както и от откритата и закрита детска градина. Въженият парк предлага трасета с различна степен на трудност, на които могат да изявят приключенския си дух, както децата, така и родителите им. Смелост и желание за забавление са единственото, което е необходимо, за да се впуснете в изпитанията по въжета, в които опитните инструкторите на Бороландия придружават участниците и съдействат с инструкции за безопасно придвижване. Изобилие от игри и атракции радват децата в откритата детска градина, където аниматори предизвикват въображението с направата на фигури от естествени материали като листа, шишарки и клонки, за да се стимулира връзката с природата и планината. Пред хотел „Рила" работи басейн с мини лодки и надуваем замък, които се радват на нестихващ детски интерес.

Лятото в Боровец продължава с още много възможности за активна почивка като спортен риболов сред природата, стрелба с лък, конна езда, каяк, пейнтбол, а функционирането на двете лифт линии - „Ситняково експрес" и Кабинков лифт „Ястребец" приближава невероятната красота на Рила до всеки. Информация за условията за използване на спортните атракции и организираните дневни и полудневни турове до забележителности в района, гостите на Боровец могат да получат в Adventure Center, намиращ се в търговската алея на хотел „Рила".

Летните приключения продължават подълго в Боровец
netinfo