Петър Петров: Ловната дружинка в Гъбене не може да бъде разбита
Петър Петров: Ловната дружинка в Гъбене не може да бъде разбита / 100 вести

"На общо събрание през март 2012 г. стана ясно, че секретарят и касиер Цоньо Стоянов отчислявал сумата за всяка проба за трихинелоза на всеки отстрел на дива свиня, а един от редовите ловци - Диян Иванов, имаше доброволния ангажимент да носи и да плаща пробите. Само че той получавал резултатите, без да плаща, като не отчитал обратно парите в дружинката". Разказът е направен пред вестник "100 вести" от Петър Петров, предприемач и ръководител на ловната дружинка.

"100 вести" отбелязва, че ловният живот на дружинката в Гъбене бе за завиждане допреди 30 месеца. Доказваха го както резултатите в лова и в ловностопанските мероприятия, така и отношенията им извън тези дейности. Стигна се до смяна на дългогодишния кормчия на дружинката Валери Веселинов, като горещия картоф на ръководството пое строителният предприемач Петър Петров.

Вокален квартет „Upstream Voices” в състав Яна Димитрова, Траяна Цанкова, Сияна Калоянова и Стилияна Тодорова спечели най-голямата награда - Гран при, в категория поп, рок и джаз пеене на Международния детски фестивал на изкуствата „Трикси-2014”. Събитието се проведе от 20 до 25 август в черноморския град Балчик.

Хората, в голямото си мнозинство, вече не разчитат на селото за снабдяване с продукти. Това стана ясно от отговорите в редовната анкета на "100 вести".