Млади актьори представят Русе в Международния фестивал „Утринна звезда“
Млади актьори представят Русе в Международния фестивал „Утринна звезда“ / netinfo

17 деца от театрална трупа „Да бъде ден" в с. Басарбово ще вземат участие в 12-ия Международен фестивална изкуствата „Утринна звезда", който се провежда за 12-ти път в Курортен комплекс Слънчев бряг. Младите актьори ще представят музикалната пиеса „Вълшебен свят", направена специално за тях от служители и доброволци на НЧ„ Свети Димитър Басарбовски-1902" село Басарбово. Проектът е насочен към създаване на условия за развитие на сценичната самодейност в малките населени места.

Театралната трупа „Да бъде ден" е създадена на 20 юли  2012 г. Дебютът й на сцена е с пиесата „Вълшебен свят" и се представя блестящо. Сценарият потапя зрителите в света на най-известните приказни герои. Костюмите, сценичния грим и озвучаването са дело на жители на Басарбово, които са го направили безвъзмездно. По повод предстоящото участие във фестивала в Слънчев бряг е сформиран творчески екип, който да усъвършенства пиесата.

След завръщането си от международния фестивал, на 6 и 7 септември, младите актьори ще изнесат спектакъла в Сандрово и Николово. Предвижда се през октомври пиесата ще бъде  поставена и в Басарбово.