Полицията затяга мерките за сигурност за мача Лудогорец - Стяуа
Полицията затяга мерките за сигурност за мача Лудогорец - Стяуа / снимка: Gong.bg, Георги Димитров

Допълнителни мерки за гарантиране на сигурността и обществения ред по време на футболната среща между Лудогорец и Стяуа предприема СДВР.

Влизането, престоят и паркирането на пътни превозни средства се забранява до 00.00 ч. на 27 август при сектор "Г" на Националния стадион "Васил Левски".

От 8.00 ч. до приключване на мача ще бъде забранено и преминаването по алеите около спортното съоръжение. Забрана за влизане, престой и паркиране влиза в сила и от 17.45 ч. до приключване на футболната среща на моста пред стадиона, и от 19.30 ч. до приключване на мача на ул. "Гурко" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Васил Левски".

От 19.00 ч. до приключване на футболната среща на 27 август, при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, ще се ограничава влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"; бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх"; бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П.К. Яворов".

От 21.00 ч. на 27 август до приключване на мача маршрутът на автобусна линия №75 се ограничава до Военна академия.

Забранява се предлагането и продажбата на алкохолни напитки от 8.00 ч. на 27 до 3.00 ч. на 28 в границите на спортната зона. Зрители, употребили алкохол, няма да бъдат допускани до спортното съоръжение. Ще бъде забранено и внасянето на чадъри, парфюми, дезодоранти и всякакъв вид бутилки.

В деня на футболната среща, билети ще се продават на касите, разположени на ул. "Гурко" и срещу спирката на метрото на Националния стадион. Билети за сектора, в който ще бъдат настанени привържениците на гостуващия отбор, няма да бъдат продавани на стадиона. За да се избегнат струпванията пред стадиона входовете ще бъдат отворени два часа преди началото на срещата и зрителите ще бъдат проверявани на изградените контролно- пропускателни пунктове. Малолетните ще бъдат допускани само с придружител, след подписване на декларация.