ЕРП-тата трябва да бъда изгонени, смята новят губернатор на Варна
ЕРП-тата трябва да бъда изгонени, смята новят губернатор на Варна / Dariknews.bg, архив

Енергоразпределителните дружества трябва да бъдат изгонени от България заради множество нарушения, смята новият областен управител на Варна Стоян Пасев. Като губернатор той декларира, че ще се бори срещу монополите, срещу които досега като адвокат е спечелил над 4000 дела и не е загубил нито едно.

„Борбата с монополите – банките, ЕРП-тата и мобилните оператори, е борбата на живота ми. Трудно ще се разчупи това статукво, но ще направя каквото мога. В качеството ми на областен управител не би трябвало да ми отказват срещи, тъй като в качеството ми на адвокат достъпът ми до всички монополи беше само в писмен вид. Нямал съм официална среща с нито един ръководител. Нещата са направени така, че гражданите могат да изявяват своите претенции само в писмен вид. Като областен управител искам да се срещна с някого, от когото зависи работата с гражданите. Специално в нашето ЕРП („Енерго Про“ – бел. ред.) положението е трагично. За преписки за включване и за договор за присъединяване се чака повече от година. Не виждам какъв е техният интерес, тъй като това са потенциални пари. Не знам защо нямат никакви инвестиции в тази насока. Жалбите на граждани никога не се вземат под внимание – те на адвокатите не се вземат, а на гражданите съвсем. Стигал съм дотам да ходя с нотариус, тъй като не получават и моята кореспонденция“, заяви на първия си брифинг областния управител.

Пасев заяви, че никога не е членувал в политически партии, въпреки че два пъти е участвал в избори. През 2007-а година той беше кандидат за кмет на район "Одесос", издигнат от партия "Социалдемократи". Като адвокат досега е консултирал 11 партии и четирима мажоритарни кандидати.