Отложиха мача между Кличко - Пулев заради контузия на украинеца
Отложиха мача между Кличко - Пулев заради контузия на украинеца / снимка: Guliver/Getty Images

Мачът между Кубрат Пулев и Владимир Кличко е отложен заради контузия на украинския световен шампион, предава Gong.bg. Новината съобщи първо вестник „Билд", който следи отблизо делата на Кличко.

От отбора на Кубрат Пулев „Зауерланд" потвърдиха новината, че срещата между българина и световния шампион по бокс за професионалисти в тежка категория се отлага.

Промоутърите на Кобрата обявиха, че украинецът е контузен и така запланувания бой помежду им на 6 септември ще се отложи с почти два месеца.

„Кличко е контузен. Пулев ще трябва да изчака за своя шанс за Световните титли, най-вероятно към края на октомври", потвърдиха братята Зауерланд - Кале и Нисе.

Пресаташето на Владимир Кличко Лоренц Айхорн също потвърди пред Gong.bg новината, че мачът Кличко - Пулев е отложен заради травма на украинеца.

Айхорн сподели, че контузията е получена по време на спаринг и Кличко се нуждае от четири седмици пълен покой.

„Мога да потвърдя, Кличко се контузи при спаринг, не знам каква информация имате, става дума за разкъсване в бицепса. Това бе диагностициране от една клиника в Австрия, където той тренираше. Сега той трябва да има абсолютен покой за четири седмици", обясни той.

Световният шампион в тежка категория по бокс Владимир Кличко е получил контузия в лявата ръка по време на тренировъчния си лагер в Австрия. Боксьорът има разкъсан мускул на бицепса на лявата ръка и няма да може да се бие срещу Кубрат Пулев.

Самият Кличко изрази своето разочарование от отлагането на мача.

Владимир Кличко отмени и сватбата си

След като стана ясно, че Владимир Кличко отменя мача си с Кубрат Пулев, световният шампион по бокс за професионалисти в тежка категория отложи и сватбата си с американската актриса Хейдън Пенетиър.

Церемонията по бракосъчетанието трябваше да се състои на 24 август в Деня на независимостта на Украйна. Причините за отмяната на сватбата не се съобщават.

Тези и други спортни новини четете в Gong.bg