67 точки в дневния ред на заседанието на ОбС-Благоевград
67 точки в дневния ред на заседанието на ОбС-Благоевград / Дарик - Благоевград, архив

67 преписки ще разгледа на редовно заседание Общински съвет – Благоевград днес. Сесията ще започне с полагане на клетва на новия общински съветник, неврологът д-р Константин Томов, който ще заеме мястото на починалия внезапно Венчо Ангелов в групата на „ВОТ Консерватори“. Промяната в състава на Общински съвет налага и попълване състава на Комисията по икономика и приватизация, Комисията по бюджет, финанси и европроекти и Комисията по социална и жилищна политика.

Очаква се по време на общинското заседание да бъде приета на второ четене Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Благоевград. ОбС-Благоевград ще разгледа и шест преписки, касаещи одобряване на пазарни оценки и съответно продажба на имоти, включени в списъка по чл. 3, ал. 1, т. 2 от Наредбата за реда и условията за установяване на жилищните нужди на граждани, ползване и управление на общински жилища. Общинските жилища, които ще бъдат продадени на дългогодишни наематели се намират в кварталите „Еленово“, „Струмско“, „Запад“ и ул. „Радовиш“.

Освен това, в дневния ред са включени и предложения за възстановяване право на собственост върху различни имоти и заплащане правото на строеж за узаконяване на вилни постройки по кадастралната карта на с. Бистрица, община Благоевград, в местността „Картала“.

Общинските съветници ще разгледат и предложение относно предоставяне право за безвъзмездно управление на Трето основно училище „Димитър Талев“ – Благоевград върху общински имот – спортна зала със застроена площ 1070 кв.м.
Заседанието на Общински съвет - Благоевград ще се проведе от 9.30ч. в зала „22 Септември”.