И в Кубрат е имало наводнени къщи и залети улици
И в Кубрат е имало наводнени къщи и залети улици / netinfo

Освен в село Каменово наводнени къщи е имало и в общинския център Кубрат – съобщи заместник-областният управител на Разград Иван Борисов.

Според непотвърдена информация дъждът, изсипал се над община Кубрат снощи, е бил 80-90 л./кв.м., а вятърът наподобявал шквал.

В Кубрат наводнените имоти са на ул. „Мадара”, където е най-големия водосбор, трите мазета са отводнени от местната пожарна служба. Заради силния дъжд е било силно затруднено и движението в града, в който в момента се реализира проект за водния цикъл. По част от улиците още не е асфалтирано след полагане на канализацията и много коли са пропаднали в недовършените участъци, имало и задръствания в малкия общински център.

Колони от 600-700 м. пък са се получили на шосето Разград – Кубрат, където привечер движението е било спряно за около 2 часа. Причината не е бил толкова залетия с вода пък, колкото опасността от падане на скални отломки. Водосборът в този район минава пред скално дере и е имало вероятност да се откъснат големи камъни и да паднат върху пътя – уточни Борисов. Поражения по асфалта няма, но е отмита фракцията от банките край пътя, очаква се от утре те да бъдат възстановени от пътно-поддържащата фирма.

Борисов увери, че ситуацията в село Каменово е нормализирана, отводнени са петте мазета, които са били залети снощи от прелялата река Топчийска.