Трудова борса отново среща работодатели и безработни
Трудова борса отново среща работодатели и безработни / DarikNews.bg, архив

Трудова борса отново ще срещне работодатели и безработни във Велико Търново. Форумът, организиран от Бюрото по труда, ще се проведе на 10 септември от 11,00 часа в зала „Преслав" на Гранд хотел „Велико Търново". Предварително участие са заявили над 50 работодатели, а обявените места засега са над 200.

Това е втората трудова борса за тази годината, след като през пролетта се проведе такъв форум при огромен интерес. Тогава през щандовете на работодателите преминаха над 500 души от региона.

7,7 % е равнището на безработица за месец юли в общините Велико Търново, Елена и Златарица. Няма промяна на нивото в сравнение с предходния месец, съобщи шефът на бюрото по труда в старата столица Обрешко Нечев. Стойността е с 2.9 пункта под равнището на безработицата за страната и с 2% по-ниско от това за Великотърновска област. На трудовата борса са регистрирани 3 708 души, от които 2 378 в община Велико Търново. За едно работно място през юли са се конкурирали осем безработни, със седем по-малко от предходния месец.