Глобиха с $4 млн. венецуелска верига супермаркети заради опашки
Глобиха с $4 млн. венецуелска верига супермаркети заради опашки / снимка: sxc.hu

Венецуелските власти глобиха верига супермаркети с 25,4 милиона боливара ($ 4 млн.) за това че в един от магазините е имало опашки на касите, съобщиха от управлението за защита на обществено-икономическите права.

Според властите, глобата е наложена на цялата верига заради един магазин в Каракас, където в момента на проверката са работили по-малко от 40 на сто от касите и това е довело до образуването на огромни опашки. "Решихме да им наложим глоба в размер на 200 000 данъчни единици (всяка от тях е по 127 боливара", каза ръководителят на ведомството Андрес Елой Мендес.

Както съобщава телевизионният канал VTV, при проверката на магазина, на опашката са били най-малко 1000 души, като са работели само 9 от 24-те каси. Мендес определя тази ситуация като "насилие над правата на хората, които са принуждавани да стоят по 4-5 часа на опашка", пише БГНЕС.

Сега веригата супермаркети, освен солената глоба, ще трябва в петдневен срок да представи и план за отваряне на всички каси, за нормално обслужване на клиентите.