Близнашки: Всеки мой ден започва с изборите
Близнашки: Всеки мой ден започва с изборите / снимка: Дарик Варна

План-сметката за предсрочния парламентарен вот позволява машинно гласуване в 250 секции, а не както е предложението на ЦИК в 500. Това обяви във Варна служебният министър-председател Георги Близнашки. Той уточни, че ако ЦИК настоява гласуването с машини да бъде възможно в 500 секции, ще трябва да бъде преразгледано постановлението на Министерски съвет за план-сметката за изборите и преразпределяне на други средства.

Служебният премиер добави, че ситуацията около изборите се обсъжда всеки ден. „Всяка сутрин денят ми започва в 8,30, когато събирам работната група, моите сътрудници, на които съм възложил работата по изборите. Денят започва с изборите. Всеки божи ден ние обсъждаме къде се намираме, до къде сме стигнали, какви проблеми възникват", посочи Близнашки. Той определи като много силен екипа, създаден от него за организацията и провеждането на вота наесен.

Премиерът коментира и ситуацията около Корпоративна търговска банка. По думите му, в момента е важно да се запази самообладание и да се обсъдят всички варианти за излизане от ситуацията.

„Всяка грешка тук ще има катастрофални последици", отбеляза Близнашки. Той разкри, че представителят на базирания във Виена фонд, с когото се срещна преди дни, иска да обедини акционерите, за да стане техен представител и да се търси генерално решение. Официалната оферта от въпросния фонд от Виена се очаква в срок от 10 дни. Предложението няма да остане тайна и след постъпването му ще бъде публично обявено, обеща премиерът.

Близнашки заяви, че е готов да се срещне и с други желаещи да помогнат с капитали за спасяването на КТБ. „В света има много свободни пари. Има богати фондове, ресурси. Ако решат някои други да помогнат, добре дошли са. И тях ще ги приема и изслушам", каза премиерът.