Водач на АТВ загина след сблъсък с колоездач в Перник
Водач на АТВ загина след сблъсък с колоездач в Перник / снимка: Sofia Photo Agency, архив

41-годишен мъж е загинал, а 17-годишно момче е с опасност за живота след пътен инцидент в Перник. Катастрофата станала снощи на У-образно кръстовище в квартал „Църква”, като се сблъскали АТВ „Сузуки” без регистрационни номера и 17-годишен колоездач.

В резултат на удара 41-годишният мъж е загинал на място, а момчето е настанено в реанимация на Пернишката болница с опасност за живота. Момчето е с тежка черепно-мозъчна травма и е в кома с мозъчен оток.

По непотвърдена информация, загиналият е Бойко, по-известен като Гепарда от квартал „Мошино”, а пострадалото момче Николай Илиев е местно от „Църква”.

Това е породен инцидент на У-образното кръстовище, оплакаха се местните хора. Преди години на същото място е загинал 10-годишен велосипедист. Кръстовището е част от пътната връзка между главния път на квартала и махалата „Стара Църква”.

3-километровото трасе се използва от притежатели на мотоциклети и АТВ-та за изпробване на машините. Шосето се ремонтира ежегодно, сложени са и "легнали полицаи" за ограничаване на скоростта на движение, които обаче се използват от водачите на тежките машини като предизвикателства да изпробват уменията си, допълниха живеещи в района.