Бившият президент на САЩ Джордж Буш се обля с лед, предизвика Клинтън (ВИДЕО)
Бившият президент на САЩ Джордж Буш се обля с лед, предизвика Клинтън (ВИДЕО) / screenshot/YouTube

Бившият президент на САЩ Джордж У. Буш прие предизвикателството на кампанията за обливане с кофа ледена вода и предизвика колегата си Бил Клинтън да стори същото, предаде Асошиейтед прес.

Във видео, разпространено чрез профилната му страница в социалната мрежа "Фейсбук", Буш каза:

"Не мисля, че подобава на президент да се плиска с ледена вода, така че просто ще ви напиша чек." Видеото показва как съпругата му Лора усмихнато го залива с вода и заявява: "Този чек е от мен - не исках да си развалям прическата", предава БТА.

Кампанията цели да събере средства за борба с болестта амиотрофична латерална склероза, позната също като болестта на Шарко и като болестта на Лу Гериг - невродегенеративно заболяване, изразяващо се в отслабване на функцията на периферните нерви.

Благодарение на интернет изливането на кофа ледено студена вода на главата, последвано от призив за дарение в подкрепа на благотворителна организация, придоби световна известност.

От юли десетки хиляди души, известни или неизвестни, се включиха в тази игра, подканяйки другите да направят същото срещу дарение от 100 долара.