Местан: Страната се нуждае от политическо спокойствие
Местан: Страната се нуждае от политическо спокойствие / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Местан: Страната се нуждае от политическо спокойствие
74390
Местан: Страната се нуждае от политическо спокойствие
  • Местан: Страната се нуждае от политическо спокойствие

ДПС ще продължи зададената на евроизборите линия за спокойна, градивна и толерантна кампания и на предстоящия парламентарен вот. Това заяви лидерът на Движението Лютви Местан след регистрацията на партията в ЦИК за изборите на 5 октомври.

По думите му партиите трябва да разберат правилно вота на избирателите, като не изключи и създаване на коалиционно правителство, което да изведе страната от политическата криза.

До края на седмицата ще бъдат ясни подредбата и водачите на изборните листите на ДПС.

Внасяйки 10 012 подписа за регистрация в ЦИК, лидерът на ДПС Лютви Местан даде заявка за спокойна и толерантна предизборна кампания: „След близо двугодишен период на политическа нестабилност, през който на нас ни се наложи да преживеем четири, предстои да преживеем и пето правителство. Страната се нуждае от политическо спокойствие".

Местан заяви, че след изборите на 5 октомври политическата криза в страната не трябва да се задълбочава, а да се разрешава. По думите му избори до дупка не са изход от ситуацията.

Лидерът на ДПС не изключи и коалиционно управление: „Ако и след следващи, когато и да са те, не казвам непременно на 5 октомври, българските граждани не отредят никому самостоятелно мнозинство, ще умирим избирателите с избори до дупка. Това, според нас, е неприемливо. Ние не крием предпочитанието си към формулата на широкото политическо съгласие и то не за друга, а защото характерът на реформите, които предстои България да реализира, предполагат консолидирани усилия. Те няма да са по силите и на най-мощната партия".

До този момент 7 партии и 4 коалиции са подали документи в ЦИК, а днес изтича и крайният срок за регистрация.