Спасяваха 6-годишни деца, заседнали в асансьор
Спасяваха 6-годишни деца, заседнали в асансьор / Darik News, архив

Пожарникари от Димитровград вчера спасяваха деца, заседнали в асансьор на жилищен блок, който се намира на ул.Христо Смирненски“ в града. Токът спрял и двете 6-годишни деца останали блокирани и на тъмно вътре между 6-я и 7-и етаж. Доста са се уплашили и започнали да плачат и удрят по вратата, разказаха димитровградски пожарникари. Една от майките подала сигнал на тел. 112 и се обадила на асансьорния техник. Когато огнеборците пристигнали на място ца спасителната операция, токът дошъл и съоръжението тръгнало. Децата са останали в него близо половин час.

Планови технически дейности текат в подстанция „Димитровград“, собственост на държавния енергиен оператор. Те са в часовете от 9:00 до 9:20 ч., от 13:00 до 13:20 ч. и от 16:00 до 16:20 ч. в определени работни дни на периода от 12 август до 10 септември, като поетапно без ток са различни райони от град Димитровград и селата на общината, съгласно график. От пожарната призовават димитровградчани да не ползват асансьори в минутите преди обявените часове за спиране на електричеството.

7 са произшествията, записани в бюлетина на областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението”- Хасково. Неподдържан парцел лозя е горял край кв. Орфей“ в Хасково. 4 от пожарите не са нанесли щети: в отпадъци в хасковския кв. Болярово“, в суха трева в с. Радиево, община Димитровград, в суха трева по пътя за с. Светлина след Тополовград и в суха трева в с. Колец, община Минерални бани.