300 000 лв. преизчислени данъчни задължения внесли фирми на семейството на Пеевски при проверки
300 000 лв. преизчислени данъчни задължения внесли фирми на семейството на Пеевски при проверки / снимка: Sofia Photo Agency

Около 300 000 лв. са внесени в хазната от преизчислени данъчни задължения от фирмите на семейството на Пеевски в резултат на извършваните проверки. Това каза заместник-главният прокурор Борислав Сарафов днес пред журналисти.

Той отбеляза, че това е междинен резултат и че проверката продължава. Данъчната проверка на Николай Бареков все още не е завършила, каза зам.-главният прокурор.

Сарафов нито потвърди, нито отрече информацията, че Цветан Василев се намира в съседна държава. Имайте предвид, че се касае за оперативна информация, каза прокурорът и добави, че по отношение на Василев прокуратурата е направила всичко необходимо - "нито повече, нито по-малко".

Предстои финализиране на делото "Лясковец", каза още заместник-главният прокурор. Той отбеляза, че експертизата е категорична, че обвиняемият е вменяем, може да ръководи действията и постъпките си и носи отговорност за извършването на деянието.

Източник: БТА