Много тежко е състоянието на падналата с асансьор 41-годишна жена
Много тежко е състоянието на падналата с асансьор 41-годишна жена / снимки: БГНЕС
Много тежко е състоянието на падналата с асансьор 41-годишна жена
74378
Много тежко е състоянието на падналата с асансьор 41-годишна жена
  • Много тежко е състоянието на падналата с асансьор 41-годишна жена

Лекарите от столичната болница „Св. Анна" продължават да се борят за живота на 41-годишната Мария Ваклинова, пострадала в падналия асансьор в столицата.

Пациентката е в много тежко състояние, положителното към момента е, че кръвозагубата й е спряна, съобщи изпълнителният директор на болницата д-р Димитър Димитров.

Асансьор падна от 9-ия етаж на жилищна сграда тази сутрин в София. При инцидента загина 46-годишна жена, а 41-годишната Мария пострада тежко.

„Първият екип от хирурзите се е справил перфектно. Спуканата слезка е отстранена, зашит е черният дроб, възстановени са и червата. Огромната кръвозагуба в корема е спряна. Това за нас е един голям успех. Стабилизирано е положението. Втори екип от неврохирурзи ще влезе в операционната, тъй като има счупени прешлени. Отцепено е и едно парче, което влиза в канала на гръбначния мозък, което е опасно. Дай, Боже след това да не стане някаква травма. Към момента е стабилизира жената на операционната маса. Жената е в много тежко състояние и с опасност за живота", каза д-р Димитров.