156 първолаци очакват началото на учебната година в Тервел
156 първолаци очакват началото на учебната година в Тервел / tervel.bg

Учебната година в община Тервел ще стартира за 1514 ученици, а 156 от тях за пръв път ще прекрачат прага на седемте общински училища. Най-много ще бъдат първолаците в СОУ „Йордан Йовков“ в Тервел - 90 на брой и ОУ „Паисий Хилендарски“ в село Безмер, където ще учат 23-ма първокласници. В началото на учебната година ще се разкрият 5 работни места за начални учители и още 2 места за логопед и ресурсен учител.

Детските градини в община Тервел се очаква да приемат 628 деца, съобщават от там. Най-голям е броят на малчуганите, записани в трите детски градини в града „Детелина, „Здравец“ и„Първи юни“. В тях ще бъдат сформирани самостоятелни групи за предучилищната подготовка на 5 и 6-годишните. От септември в детската ясла в Тервел децата ще бъдат 23, като с тях ще работят 5 медицински сестри и 6 детегледачки.

Ремонти, свързани с освежаване на класни стаи и занимални, вече протичат в много от учебните заведения в общината. В края на този месец предстои да приключат обществени поръчки за доставка на хранителни продукти за детските градини и училищни столове. Очаква се наесен учениците да се радват на специализиран транспорт към двете средищни училища в Коларци и Нова Камена.