Борисов: Нека всички да влязат в управлението, но няма да участваме в коалиции с пазарлък
Борисов: Нека всички да влязат в управлението, но няма да участваме в коалиции с пазарлък / снимки: БГНЕС

Поне 10 зам.-министри от българските мюсюлмани обещава Бойко Борисов, ако ГЕРБ
участва във властта след 5 октомври. Това заяви самият той при откриването на спортно игрище в джебелското село Припек.

„Колкото повече мюсюлмани има във властта, толкова по-добре. ДПС в това отношение ни превъзхожда. Така че сега в нашите области, където има предимно смесено население, взимаме всичко, което е образовано, с добра репутация и ще му дадем път да се развива”, коментира Борисов. Според него българските мюсюлмани трябва да са мост между партиите, да се тези, които създават усещането за стабилност, за невъзвратимост в етническия модел.

По повод разрива на ГЕРБ с Реформаторския блок през последната седмица, Борисов определи изказванията на някои от реформаторите като обидни.

„Нека се има в предвид „успехите” които са пожънали досега. Те се радват на един евродепутат, ние на шест. Бих им препоръчал да се държат по-уважително, защото е много лошо да лижеш там, където плюеш. Опитват се да кажат кой какъв да бъде във властта. Но това го определят изборите. Победи на изборите и ще станеш премиер. Какво? ГЕРБ да победи и да направим Радан Кънев премиер? Трябваше да се поучат тази една година. Като не си победил на избори, като не си естествен лидер и станеш премиер като Орешарски, имаш само заден ход”, коментира Борисов. 

Той повтори тезата си, че ГЕРБ трябва да има 121 депутати в следващото Народно събрание, защото тогава „не могат да ти извиват ръцете кой какъв да бъде”. При тази хипотеза той не изключи сътрудничество с нито една от партиите, които ще влезнат в парламента, но на базата на програми за стабилизиране на държавата и излизане от кризата.

„Ако имат добри кадри другите партии, нека всички да влезнат в управлението. След тази криза, една-две години на България й трябва постигане на стабилност, но няма да участваме в коалиции с пазарлък”, категоричен бе Борисов. 

Бойко Борисов откри в джебелското село Припек игрището, чието изграждане е финансирано от държавната субсидия на ГЕРБ. Съоръжението е на стойност 45 000 лева. Лидерът на партията посети още и местен водоем в село Горно Кирково и Джамия в ардинското село Велишане.

Борисов Нека всички да влязат в управлението но няма да участваме в коалиции с пазарлък
netinfo