Биха американски пилоти в Сливен
Биха американски пилоти в Сливен / Dariknews

Охраната на дискотека „Империа” е предотвратила вероятността сбиването с двамата американски войници да прерасне в по-сериозен скандал, обясниха от фирмата, която стопанисва заведението. По информация на очевидци американците били пияни и замеряли момичета в заведението с фъстъци. Тогава трима местни младежи станали да защитят момичетата.

Според директора на Областната дирекция на полицията в Сливен Христо Григоров именно американските бойци са били виновни за скандала, тъй като се държали предизвикателно.

Един от тях бил бутнат при спречкването, паднал на земята и си глътнал езика, каза за Дарик съдебният лекар д-р Тома Чаушев. След това на двамата американци била оказана медицинска помощ в болницата и те били освободени.

Сливенската полиция продължава да работи по случая, каза пред Дарик говорителят Георги Шейтанов и отказа категорично да направи други изявления по случая. Според него инцидентът се разследва от Военна полиция и Военна прокуратура, но военно-окръжният прокурор полк. Станимир Чернев отрече военните магистрати да разследват сбиването. Издирват се сливенските младежи, участвали в боя.

За инцидента са информирани посолството на САЩ в България, Министерство на отбраната и Генералният щаб. От МО заявиха, че инцидентът е битов и не е свързан с изпълнение на задълженията на военнослужещите. Американските военослужещи са отзовани в базата им Рамщайн в Германия.